14 z 26
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Tradycyjny szpinak zasmażany Justyny Kalemby...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/ce/05/5c724b016069d_o_large.jpg)
fot. pixabay.com
Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych
Tradycyjny szpinak zasmażany Justyny Kalemby
Składniki
opakowanie mrożonego szpinaku
kilka ząbków czosnku
masło
mąka
śmietana
sól
Wykonanie
Szpinak rozmrozić i zagotować. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól do smaku. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać mąkę i zasmażką zagęścić szpinak. Do szpinaku dodać 2-3 łyżki kwaśnej śmietany. Spróbować, ewentualnie dodać jeszcze czosnku i soli. Tak przygotowany szpinak wyśmienicie smakuje z jajkiem i ziemniakami.