MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
13 z 26
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Placki ziemniaczane z dodatkiem selera Barbary Stachurskiej...
fot. archiwum

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Placki ziemniaczane z dodatkiem selera Barbary Stachurskiej

Składniki

ok. kg ziemniaków
cebula
mąka ziemniaczana (łyżka)
szczypta proszku do pieczenia
2 jajka
seler ze słoika
smalec
sól, pieprz

Wykonanie
Ziemniaki zetrzeć na tarce, cebule pokroić w kostkę, dodać do startych ziemniaków. Dodać łyżkę mąki ziemniaczanej i słoiczek selera. Dodać szczyptę proszku do pieczenia, 2 jajka, doprawić solą i pieprzem. Smażyć na mocno rozgrzanym smalcu, aż będą rumiane i chrupiące. Takie placki są lżejsze i trochę mniej kaloryczne niż placki klasyczne. Mają również ciekawy smak.

Zobacz również

Wypadek pod Korfantowem. Młody kierowca nie opanował auta. Zginęły trzy osoby

Wypadek pod Korfantowem. Młody kierowca nie opanował auta. Zginęły trzy osoby

Old Derby po raz drugi. Pogoń Zduńska Wola zremisowała z Wartą Sieradz 2:2 ZDJĘCIA

Old Derby po raz drugi. Pogoń Zduńska Wola zremisowała z Wartą Sieradz 2:2 ZDJĘCIA

Polecamy

Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora

HIT DNIA
Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora

Gdzie wyrzucić stary tusz do rzęs, a gdzie dezodorant? Rozwiewamy wątpliwości

O TYM SIĘ MÓWI
Gdzie wyrzucić stary tusz do rzęs, a gdzie dezodorant? Rozwiewamy wątpliwości

Ugaszono wielki pożar w Sławkowie. Płonęło paliwo oraz ciężarówki

Ugaszono wielki pożar w Sławkowie. Płonęło paliwo oraz ciężarówki