MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
15 z 26
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Buraczki zasmażane Agnieszki Grzegorczyk...
fot. pixabay.com

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Buraczki zasmażane Agnieszki Grzegorczyk

Składniki

1 kg buraków
masło
mąka
ocet
cukier
śmietana

Wykonanie
Buraki ugotować do miękkości, zetrzeć na tarce. Włożyć do garnka, dolać około pół szklanki wody, podgrzać. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Dodać do gotujących się buraków energicznie mieszając. Dodać 2-3 łyżki śmietany, doprawić do smaku octem, cukrem i solą.

Zobacz również

Tłumy ludzi na Świętokrzyskiej Biesiadzie Kabaretowej [ZDJĘCIA, część 2]

Tłumy ludzi na Świętokrzyskiej Biesiadzie Kabaretowej [ZDJĘCIA, część 2]

Galicyjski Piknik Kolejowy już 23 czerwca w Kasinie Wielkiej

Galicyjski Piknik Kolejowy już 23 czerwca w Kasinie Wielkiej

Polecamy

Małopolska Tour na Pustyni Błędowskiej w Kluczach. Wielkie rowerowe święto 1 września

Małopolska Tour na Pustyni Błędowskiej w Kluczach. Wielkie rowerowe święto 1 września

Dermatolog ostrzega! Niewielki błąd w pielęgnacji może mieć tragiczne skutki

Dermatolog ostrzega! Niewielki błąd w pielęgnacji może mieć tragiczne skutki

Tę zupę zrobisz ze szlachetnych grzybów. Po prostu rozpływa się w ustach

Tę zupę zrobisz ze szlachetnych grzybów. Po prostu rozpływa się w ustach