MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
12 z 26
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kotlety mielone z pokrzywami Katarzyny Jaworek...
fot. Katarzyna Jaworek

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Kotlety mielone z pokrzywami Katarzyny Jaworek

Składniki

500 g łopatki wieprzowej bez kości
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 pęczek świeżych lub suszonych pokrzyw
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
sól
pieprz
olej

Wykonanie
Łopatkę, cebulę i czosnek zmielić przez maszynkę do mielenia mięsa. Z pokrzyw usunąć łodygi. Liście drobno posiekać nożem. 
Do zmielonego mięsa dodać pokrzywę, jajko, bułkę tartą oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie połączyć wszystkie składniki.
Z masy uformować owalne, lekko spłaszczone kotlety. Kotlety smażyć na rumiano z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.

Zobacz również

Niewybuchy z czasów II wojny światowej znalezione w Daleszewicach

NOWE
Niewybuchy z czasów II wojny światowej znalezione w Daleszewicach

Noc spędził na półce skalnej na Wietrzni. Rankiem uratowali go strażacy

Noc spędził na półce skalnej na Wietrzni. Rankiem uratowali go strażacy

Polecamy

Najlepsza zupa soczewicowa. Zrobisz ją w jednym garnku

Najlepsza zupa soczewicowa. Zrobisz ją w jednym garnku

Czeszka, którą pokochali Polacy. Jak teraz wygląda współgospodyni „Herbatki u Tadka”?

Czeszka, którą pokochali Polacy. Jak teraz wygląda współgospodyni „Herbatki u Tadka”?

Quiz wiedzy o Pokemon GO. Czy odpowiesz na wszystkie oficjalne pytania od Niantic?

Quiz wiedzy o Pokemon GO. Czy odpowiesz na wszystkie oficjalne pytania od Niantic?