2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
- 1 sałata rzymska,...
fot. Karolina Głogowska

Wyśmienita sałatka z rzodkiewką i jajkami przepiórczymi. Chrupiąca, lekka i przepyszna. Efektowna przystawka na Wielkanoc

Sałatka z rzodkiewką i jajkami przepiórczymi. Składniki:

- 1 sałata rzymska,
- garść rukoli,
- pęczek rzodkiewek,
- 10 jajek przepiórczych,
- 100 g groszku mrożonego,
- 100 g groszku cukrowego,
- 6 kawałków surimi,
- pęczek koperku.

Na sos śmietanowo-majonezowy:
- 150 ml śmietanki UHT Łaciata 18%,
- 2-3 łyżki majonezu,
- łyżka soku z cytryny,
- pół łyżeczki cukru,
- sól, pieprz.

Zobacz również

Autor bestselleru "Oczy Mony" odwiedzi Kraków. Będzie spotkanie z czytelnikami

NOWE
Autor bestselleru "Oczy Mony" odwiedzi Kraków. Będzie spotkanie z czytelnikami

Złota dekada Polonii Piła. Szykuje się duże wydarzenie w Pile!

NOWE
Złota dekada Polonii Piła. Szykuje się duże wydarzenie w Pile!

Polecamy

Opinie o maturze z WOS-u: może być ciężko

Opinie o maturze z WOS-u: może być ciężko

Brokuły z sosem orzechowym. Pyszna i zdrowa przystawka

Brokuły z sosem orzechowym. Pyszna i zdrowa przystawka

Wiemy, ile aptek zgłosiło się do pilotażu pigułki „dzień po”. Wątpliwości przybywa

Wiemy, ile aptek zgłosiło się do pilotażu pigułki „dzień po”. Wątpliwości przybywa