Ten przepis na patelnię rolnika to hit. Tomasz Strzelczyk, autor vloga Oddaszfartucha zdradza recepturę na prawdziwy rarytas

Katarzyna Puczyńska
Katarzyna Puczyńska
Tomasz Strzelczyk znany jest z udziału w polskiej edycji programu  „MasterChef”. Jest także autorem książki „Oddasz Fartucha. Czyli facet w kuchni”.
Tomasz Strzelczyk znany jest z udziału w polskiej edycji programu „MasterChef”. Jest także autorem książki „Oddasz Fartucha. Czyli facet w kuchni”. zdjęcia udostępnione przez Tomasza Strzelczyka
Udostępnij:
- Warto gotować w domu. Po pierwsze wiemy, co jemy. Po drugie siadając do stołu z rodziną, zbliżamy się do siebie, rozmawiamy, spędzamy wspólnie czas, co sprawia nam ogromną satysfakcję — mówi Tomasz Strzelczyk, autor popularnego vloga kulinarnego Oddaszfartucha. Znany kucharz z programu "MasterChef Polska" zachęca do przygotowywania prostych i smacznych dań. Zobacz i wypróbuj jego przepis na cieszącą się dużą popularnością potrawę o nazwie patelnia rolnika.

Spis treści

Tomasz Strzelczyk - popularny kulinarny vloger

Tomasz Strzelczyk pochodzi ze Świebodzina, przez kilka lat mieszkał w okolicach Dąbek koło Darłowa, a obecnie od wielu przebywa z rodziną w Danii. Sercem jest związany z Polską i jak sam zaznacza, stara się, często odwiedzać swój dom.

Jego największą pasją jest gotowanie. W 2015 roku dostał się do 4. edycji programu „MasterChef Polska” i udało mu się zająć 5. miejsce. Jest autorem książki „Oddasz Fartucha. Czyli facet w kuchni”, która szybko stała się bestsellerem. Jedną z jego kulinarnych specjalności jest wędzenie ryb i mięs we własnej wędzarni.

Vlog Oddaszfartucha

Tomasz Strzelczyk dzieli się swoją kulinarną pasją na Facebooku i vlogu Oddaszfartucha na YouTube, gdzie zgromadził już ponad milion subskrybentów. Zamieszcza filmiki, w których pokazuje, jak przygotowuje potrawę i jak można ją zaserwować.

Jakie sam przyznaje, lubi potrawy smaczne i szybkie w wykonaniu. - W domu staram się gotować szybkie i proste ​potrawy, ponieważ nie zawsze znajdujemy czas, aby spędzać wiele godzin w kuchni - podkreśla Tomasz Strzelczyk.

Zobacz galerię zdjęć Tomasza Strzelczyka z „Oddasz Fartucha. Czyli facet w kuchni”

Z kulinariami związany jest od dziecka.

- Gotowaniem zajmuję się tak naprawdę od najmłodszych lat. W 2017 roku zająłem się vlogowaniem i obecnie przeznaczam na to większość czasu. Daje mi to dużo satysfakcji. Pomaga mi w tym żona, ponieważ samemu ciężko to wszystko ogarnąć. Jestem w trakcie pisania drugiej książki. Pierwsza, którą wydałem w tamtym roku, odniosła ogromny sukces, z czego niezmiernie się cieszę. W wolnych chwilach wędkuję i podróżuję, aby poznawać nowe smaki - mówi Tomasz Strzelczyk.

Obecnie jego vlog ma ponad milion subskrybentów. Fani doceniają go za ciekawe pomysły na proste dania, które każdy może przygotować samodzielnie we własnym domu. Czy gotowanie daje satysfakcję? - Oczywiście, że tak. Jak najbardziej warto gotować w domu. Po pierwsze wiemy, co jemy, po drugie siadając do stołu z rodziną, bardzo zbliżamy się do siebie, rozmawiamy, spędzamy wspólnie czas, co sprawia nam ogromną satysfakcję - podkreśla Tomasz Strzelczyk.

Marka tefal w najlepszych cenach

miejsce #4

Tefal

Tefal FR 4950

639,96 zł359,00 zł-44%
miejsce #5

Tefal

Tefal Secure 5 Neo V2 P2530741

549,00 zł311,00 zł-43%
miejsce #8

Tefal

Tefal PF 251835

599,00 zł464,99 zł-22%
miejsce #20

Tefal

Tefal Inicio Grill Adjust GC242832

299,00 zł
Materiały promocyjne partnera

Przepis Oddaszfartucha na patelnię rolnika

Przepis Tomasza Strzelczyka na patelnię rolnika cieszy się dużą popularnością. Ma już ponad 300 tysięcy wyświetleń i bardzo dużo pozytywnych komentarzy. Fani vloga Oddaszfartucha doceniają go nie tylko za smak, ale i za prostotę wykonania.

Autor vloga Oddaszfartucha zachęca do przygotowywania domowych potraw. Jednym z polecanych przepisów jest patelnia rolnika.
Autor vloga Oddaszfartucha zachęca do przygotowywania domowych potraw. Jednym z polecanych przepisów jest patelnia rolnika. zdjęcia udostępnione przez Tomasza Strzelczyka

„Jedyny chłop, co potrafi gotować dla chłopów pracujących fizycznie"; „Aż mi ślinka cieknie, uwielbiam takie proste żarcie"; „Super przepis, tani i prosty i na pewno smaczny"; „Taki obiad, to istotny cud dla umysłu" - piszą internauci.

Do przygotowania patelni rolnika potrzebujesz:

  • 2 pętka swojskiej kiełbasy,
  • świeży boczek,
  • 2 jajka,
  • przyprawy: sól, pieprz, kminek, płatki chili, sioła prowansalskie, słodką paprykę.

Tomasz Strzelczyk proponuje podać potrawę z maślanką lub piwem i kotletem schabowym, sadzonymi jajkami i szczypiorkiem.

Jak zrobić patelnię rolnika?

  1. Przygotowując danie patelnia rolnika zacznij od obrania ziemniaków i przełożenia ich do garnka z zimną wodą.
  2. Następnie pokrój boczek w kostkę i podsmaż na wolnym ogniu.
  3. Pokrój kiełbasę i ziemniaki w równe kawałki.
  4. Gdy boczek jest zrumieniony, zdejmij go z patelni i zostaw sam tłuszcz.
  5. Wrzuć kiełbasę, podsmaż i dodaj ziemniaki.
  6. Potrawę dopraw solą, kminkiem i świeżo roztarty czarny pieprz.
  7. Po ok. 5 minutach jak ziemniaki odparują i zaczną się przysmażać, przykryj potrawę i trzymaj na małym ogniu przez ok. 15 minut.
  8. Jak ziemniaki będą już wystarczająco miękkie, dodaj słodką paprykę, trochę ziół prowansalskich, małą szczyptę płatków chili i podsmażony boczek.
  9. Podsmaż jeszcze chwilkę na małym ogniu, mieszając co jakiś czas.

Patelnia rolnika gotowa. Życzymy smacznego!

Zobacz też inne tematy ze Strony Kuchni:

Patelnie w najlepszych cenach

miejsce #3

Ambition

Ambition Magnat (34037)

94,99 zł79,99 zł-16%
miejsce #4

Konighoffer

Konighoffer Patelnia Do Naleśników Venga 26Cm

58,75 zł52,99 zł-10%
Materiały promocyjne partnera

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Materiał oryginalny: Ten przepis na patelnię rolnika to hit. Tomasz Strzelczyk, autor vloga Oddaszfartucha zdradza recepturę na prawdziwy rarytas - Strona Kuchni

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie