MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zawijasy pieczarkowo-boczkowe...
fot. Fot. archiwum

Przepisy na przekąski na Sylwestra na jeden kęs, czyli popularne finger food. Efektowne i smaczne

Zawijasy pieczarkowo-boczkowe

Składniki
12 świeżych, dużych pieczarek
200 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki
1/2 pęczka natki pietruszki
2 ząbki czosnku
12 plasterków wędzonego boczku surowego
grubo mielony pieprz do smaku

Wykonanie
Pieczarki oczyścić, lecz nie obierać, wyciąć nóżki i część miąższu. Ser utrzeć na grubych oczkach, dodać posiekaną natkę pietruszki, rozdrobniony czosnek, pieprz, posiekane nóżki pieczarek i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziać pieczarki, każdą owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką i upiec w piekarniku w 200 stopni aż do ładnego zrumienienia boczku.

Zobacz również

Ręce pełne roboty tczewskich policjantów. Zatrzymano kilku pijanych kierowców

Ręce pełne roboty tczewskich policjantów. Zatrzymano kilku pijanych kierowców

Czas na „Zieloną Wieczystą”. Rusza rewitalizacja trzech osiedli na Prądniku Czerwonym

NOWE
Czas na „Zieloną Wieczystą”. Rusza rewitalizacja trzech osiedli na Prądniku Czerwonym

Polecamy

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Latarnik Wyborczy – aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Latarnik Wyborczy – aplikacja, którą warto poznać przed wyborami