Czytaj także: Doskonałe przepisy wigilijne
Farsz:
250 g grubo zmielonych orzechów laskowych, 100 g cukru, 1 jajko, 5 łyżek wody
Przygotowanie:
Wymieszaj składniki na farsz. Margarynę, proszek do pieczenia, mąkę, cukier, jajko i serek homog. wymieszaj mikserem w misce.
Następnie wyjmij ciasto i podsypując mąką zagnieć aż o uzyskania gładkiej, sprężystej masy.
Rozwałkuj ciasto na 2 kwadraty podsypując mąką. Rozprowadź farsz na całej powierzchni ciast. Następnie zawiń i włóż ciasta do wysmarowanych tłuszczem foremek.
Piecz 50 minut.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?