Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Potrawy Wiglijne: zawijaniec orzechowy

Redakcja
Polskapresse
Składniki na 2 ciasta 250 g margaryny, 5 łyżeczek proszku do pieczenia , 500 g mąki, 130 g cukru, 1 jajko, 250 g serka homogenizowanego

Czytaj także: Doskonałe przepisy wigilijne

Farsz:
250 g grubo zmielonych orzechów laskowych, 100 g cukru, 1 jajko, 5 łyżek wody

Przygotowanie:
Wymieszaj składniki na farsz. Margarynę, proszek do pieczenia, mąkę, cukier, jajko i serek homog. wymieszaj mikserem w misce.
Następnie wyjmij ciasto i podsypując mąką zagnieć aż o uzyskania gładkiej, sprężystej masy.

Rozwałkuj ciasto na 2 kwadraty podsypując mąką. Rozprowadź farsz na całej powierzchni ciast. Następnie zawiń i włóż ciasta do wysmarowanych tłuszczem foremek.
Piecz 50 minut.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto