Dyrektorem Ilkus Hotel & Restaurant jest Marek Mocny. Zarządzał wieloma hotelami i restauracjami zarówno na Śląsku, jak i w Małopolsce. Olkuszanom znany jest z tego, że jest tatą bliźniaków - Poli i Nikosia, który urodził się z chorą nóżką i który dzięki zbiórkom mógł jechać do Stanów Zjednoczonych na operację.
Z kolei szef kuchni to Mariusz Roch, utalentowany kucharz, członek Narodowej Reprezentacji Kucharzy Polskich.
Ilkus Hotel & Restaurant: adres Krze koło Olkusza
Jak zapewnia Marek Mocny w ich restauracji można na talerzu spodziewać się samych rarytasów, przygotowanych z sercem i z lokalnych produktów.
- Produkty do karty pozyskujemy od lokalnych hodowców i rolników - mówi.
I tak np. pstrągi łowią w pobliskim Chechle, po mąkę jadą do zaprzyjaźnionego młyna. Warzywa i zioła hodują sami w ogrodzie przy hotelu. Mają też własną wędzarnię.
Restauracja ma stoły w środku i na tarasach - w sumie dla ok. 200 osób. W hotelu, który ma ruszyć za k. 1,5 miesiąca, jest 30 dwuosobowych pokoi, które można łączyć.
Koszt budowy ponad 9,5 mln zł. Projekt pozyskał dofinansowanie unijne. To prywatna inwestycja.
- Polski Prison Break. Najsłynniejsze ucieczki z więzienia w Wadowicach
- Sceny grozy na stacji benzynowej! Pracownik uratował dziewczynce życie
- "Tato, ratuj Antka, taki pan chciał go porwać!". Bulwersująca historia z placu zabaw
- Park Ruchomych Dinozaurów robi furorę. To największy taki obiekt w Europie Środkowej
- Otwarcie zamku w Rabsztynie. Nie uwierzycie, jak bardzo to miejsce się zmieniło
- Tłumy ludzi na otwarciu sezonu w Parku Rozrywki Energylandia!
FLESZ - Voucher turystyczny ważny przez dwa lata
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?