MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 26
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Łazanki Agnieszki Delkowskiej...
fot. Paweł Epler

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Łazanki Agnieszki Delkowskiej

Składniki
1 główka kapusty białej, poszatkowanej
1 szklanka pokrojonego w kostkę boczku wędzonego
około 30 dag wędliny (szynka, kiełbasa)
1 duża, drobno pokrojona cebula
1 łyżeczka kminku
sól, pieprz
2 szklanki bulionu lub wody
ugotowany makaron typu łazanki 
olej, masło

Wykonanie
Kapustę przesmażyć na łyżce oleju i dwóch łyżkach masła. Zalać bulionem i dusić do miękkości.
Boczek wytopić, dodać cebulę i wędlinę i zarumienić.
Zrumieniony boczek i wędliny dodać do kapusty. Wymieszać i dusić razem około 10 minut
Kapustę połączyć z ugotowanym makaronem, doprawić solą, pieprzem i kminkiem.

Zobacz również

Bajeczna obsada Volley Cup im. Tomasza Wójtowicza!

Bajeczna obsada Volley Cup im. Tomasza Wójtowicza!

PGE Stal Mielec przygotowana na odejście Kochalskiego

PGE Stal Mielec przygotowana na odejście Kochalskiego

Polecamy

Ważny składnik dla diabetyków. Może pomóc regulować cukrzycę

NOWE FAKTY
Ważny składnik dla diabetyków. Może pomóc regulować cukrzycę

Zimą wyjadam tę sałatkę prosto ze słoika. Najlepsza do mięsa zamiast surówki

Zimą wyjadam tę sałatkę prosto ze słoika. Najlepsza do mięsa zamiast surówki

Zrób pauzę, wyłącz zmysły i odpocznij. Czym jest floating?

Zrób pauzę, wyłącz zmysły i odpocznij. Czym jest floating?