7 z 25
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Kotlet jajeczny Koła Gospodyń Wiejskich w Buczkowie...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/4f/cf/5c724afff1bb2_o_large.jpg)
fot. archiwum
Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych
Kotlet jajeczny Koła Gospodyń Wiejskich w Buczkowie
Składniki
6 jajek
1 mała bułka
1/2 szklanki mleka
cebula
zielenina
sól, pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie
Bułkę zamoczyć w mleku, cebulę podsmażyć na tłuszczu. Ugotowane jaja zemleć w maszynce z bułką i podsmażoną cebulą, dodać surowe jajko, sól, pieprz oraz zieleniną i wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron.