Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Kibice ŁKS na meczu ze Śląskiem. W przyszłym sezonie obejrzą zwycięstwa. Zdjęcia

Kibice ŁKS na meczu ze Śląskiem. W przyszłym sezonie obejrzą zwycięstwa. Zdjęcia

Rodzinny park w Muszynie już otwarty. To kolejna atrakcja turystyczna uzdrowiska

Rodzinny park w Muszynie już otwarty. To kolejna atrakcja turystyczna uzdrowiska

Polecamy

Po pijaku zaczepiał klientów sklepu. Miał pecha, bo trafił na policjantkę

Po pijaku zaczepiał klientów sklepu. Miał pecha, bo trafił na policjantkę

Mieszkaniec Klucz handlował nielegalnymi papierosami i tytoniem

Mieszkaniec Klucz handlował nielegalnymi papierosami i tytoniem

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią