Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj bezę: białka zacznij ubijać mikserem, po 2...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Pychotka na dużą blachę. Przepis na wyjątkowy rarytas na święta i nie tylko. Fenomenalne ciasto z kremem, bezą i powidłami śliwkowymi

Ciasto pychotka. Krok 2.

Przygotuj bezę: białka zacznij ubijać mikserem, po 2 minutach wsypuj stopniowo cukier. Po 10 minutach ubijania dodaj mąkę ziemniaczaną. Ubijaj jeszcze 1 minutę. Gotowa beza ma być sztywna i lśniąca, bez widocznego cukru.

Zobacz również

Udane III Chełmskie Targi Książki. Dopisali wystawcy i mieszkańcy

Udane III Chełmskie Targi Książki. Dopisali wystawcy i mieszkańcy

Pierwsza Komunia Święta w bazylice konkatedralnej w Stalowej Woli [ZDJĘCIA]

Pierwsza Komunia Święta w bazylice konkatedralnej w Stalowej Woli [ZDJĘCIA]

Polecamy

Burza w krakowskim futbolu. "Utrata zaufania" kontra "strach przed wyborami"

Burza w krakowskim futbolu. "Utrata zaufania" kontra "strach przed wyborami"

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka

Najpierw zakupiono sprzęt do pierwszej pomocy, a policjanci przeszli szkolenie

Najpierw zakupiono sprzęt do pierwszej pomocy, a policjanci przeszli szkolenie