Uczniowie mieli za zadanie w dwie godziny przygotować po dwie porcje potrawy konkursowej. Sposób podania, pracochłonność potrawy i smak oceniało jury. Zwyciężył uczeń klasy IV technikum technik żywienia i gospodarstwa domowego Karol Mucha z potrawą "Jesienne tarło łososia".
- Sporządził stek z łososia podany na pietruszkowym mchu z cytrynowym kawiorem i sosem śmietanowo-szafranowym. Potrawa to niebo w ustach - ocenia Agata Kijak, organizatorka konkursu gastronomicznego w Bukownie. Wyróżniono też "Roladę z kurczaka" i "Czekoladowe Brownie".
Konkurs gastronomiczny w Bukownie odbył się w tym roku pod patronatem Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?